Ny kran i köket? Hur man väljer rätt

Många onlinebutiker erbjuder idag ett brett utbud av leveranslösningar. En av de vanligaste i dagsläget är att få den skickad till en paketbutik och sedan kan du bara titta förbi efter din beställning när du har tid. Fraktalternativet är supersmidigt, och ofta också det mest prisvärda fraktalternativet.

Du bör också försöka få paketet skickat hem till dig eller till din arbetsplats. Frakttypen brukar vara lite mindre prisvärd, men å andra sidan extremt smärtfri. Den mest prismedvetna typen av leverans kommer dock alltid att vara att hämta produkterna själv, men detta kräver att du fysiskt befinner dig nära webshopens bostadsort.

Leveranstiden kan visa sig vara ytterst avgörande om varorna saknas direkt, och för det ändamålet är det ganska meningsfullt att du dubbelkollar den beräknade leveranstiden för produkten i fråga.

Flera e-butiker erbjuder dag-till-dag-leverans på sina bästsäljande produkter, men tänk på att detta kräver att transaktionen genomförs innan en viss tidpunkt, så att de har möjlighet att lyckas få beställningen skickad innan lagermedarbetarna går av.

Vissa nätbutiker erbjuder gratis leverans, men som regel är detta reserverat när du handlar för ett visst belopp. Dessutom måste du ta den billigaste formen av frakt, vilket ofta – oavsett om du bor nära Køge, Hobro eller Vojens – är att låta transportören köra varorna till ett utlämningsställe.

Alla sorters leveranssätt

Det är nu väldigt smart för vanligt folk att hitta de bästa priserna bland olika internetåterförsäljare , och därmed har de allra flesta nätföretag pressats att drastiskt sänka försäljningspriserna på ett antal av sina varor – för juniorer, men även för män och kvinnor – och till och med ibland lova fri leverans.

Trots detta kan det ändå visa sig fördelaktigt att inspektera olika e-butiker efter försäljning innan du köper, så att du kan vara säker på att utgå från det lägsta priset.

Du bör dock vara medveten om att i händelse av att en e-butik erbjuder en produkt till ett pris som är extremt billigt, kan detta ofta vara en indikator på en bedräglig butik. Att handla med kort omfattas i alla fall av en lagstadgad bestämmelse som skyddar dig som kund mot bedrägliga nätbutiker.

Kontrollera om internetbutiken är en e-märkt medlem

Innan folk handlar i en webbutik bör du liksom se över dess villkor, men det skulle vara ett omfattande jobb .

Ett annat alternativ kan därför vara att kontrollera om nätbutiken är kopplad till e-märkningen, eftersom det oftast är ett tecken på att nätaffären uppfyller de officiella reglerna, förutom att nätbutiken kontrolleras då och då av experter som kan lagstiftningen. Dessutom får du chans till support om du orsakar problem i samband med ditt köp.

Vidare rekommenderas att köparen tar hänsyn till de senaste stadgarna som gäller för beställningen, t ex vilken bytespolicy e-butiken använder. I detta sammanhang är det också avgörande att du fortfarande säkrar ditt kvitto via e-post, så att du i framtiden kan vittna om beställningen, oavsett om du köper till en tjej eller en kille.

Leveranshastighet är verkligen viktigt

Trustpilot tillhandahåller relativt gedigna lösningar för att studera bedömningar från ganska många tidigare köpare och därigenom föreslår vi att du studerar internetföretagets recensioner innan du beställer.

Facebook leder också till några gedigna metoder för att få en uppfattning om nätbutikens kundfokus. Här möter vi faktiskt nätaffärer som ger människor möjlighet att skriva en utvärdering av sitt köp, som lika gärna kan användas för att bedöma kundnöjdhet.

Webbplatsen finansieras genom annonser. Vi har nära samarbeten med otaliga e-butiker i form av att vi förmedlar företagens varor, och tar provision om besökaren vi vidarebefordrar genomför ett köp.

Information om varor och onlinebutiker underhålls rutinmässigt, men vi tar inget ansvar för korrigeringar som har genomförts sedan den senaste uppdateringen av visade data.